Välkommen!

Här hittar du aktuell information om ridskola och kurser

I år får varje elev välja en aktivitet var, detta pga att vi måste begränsa antalet deltagare till max 8 elever per grupp. Det kommer att vara endast praktisk teori och vi har valt att fokusera på olika typer av arbete från marken. I alla lektioner deltar man i övningarna och provar själv, det är alltså inte clinic/demo. Anmäl dig via mail till sgislandshast@gmail.com, skriv vilken dag och tid du vill vara med på, alla kommer att få plats på något men det är först till kvarn till önskad dag och tid som gäller. Anmäl senast lördag 15 maj.

Söndag 16 maj
15:00 Samarbetsövningar med repgrimma (i första hand barn)
16:15 Samarbetsövningar med repgrimma (blandade åldrar)
17:30 Samarbetsövningar med repgrimma (i första hand vuxna)

Tisdag 18 maj
17.30 Longering (i första hand barn/ungdom)
18:45 Longering (blandade åldrar)
20:00 Longering (i första hand vuxna)

Onsdag 19 maj
17:30 Ridning från marken m träns (i första hand barn/ungdom
18:45 Ridning från marken m träns (blandade åldrar)
20:00 Ridning från marken m träns, ev långtygling (vuxna)

Torsdag 20 maj
17:30 Samarbetsövningar med repgrimma (blandade åldrar)
18:45 Ridning från marken m träns (blandade åldrar)
20:00 Longering (blandade åldrar)

Vi kommer även att bjuda på en digital clinic som handlar om Gædingafimi och Parafimi, länk till det kommer ut via era WhatsApp-grupper när den är färdig. Denna clinic behöver man alltså inte anmäla sig till utan alla elever får tillgång till den.

Välkommen!
Läs hela inlägget »

Hej!
Vi på SG Islandshäst vill önska dig välkommen till en ny ridskoletermin på Silvergård. Här hittar du information angående rutiner, avbokning med mera. 

Vårterminen som består av 20 tillfällen börjar v 3 och slutar v 24. Helgdagar är det ridskola som vanligt förutom under sportlovet v 10 och påsklovet v 14 då det inte är någon ridskola (söndagsgrupper rider v 10 men inte v 9 och de rider v 14 istället för v 13). Under våren är det teorilektion under ett av de ordinarie lektionstillfällena, denna brukar vi försöka ha när det är dåligt väder så var beredd på att du kan bli meddelad med kort varsel (detta meddelas via WhatsApp). Vi har även en hel teorivecka under våren där du själv väljer vilka lektioner/föreläsningar/clinics du vill gå på.

Betalning
Betalning sker genom faktura som skickas ut per mail, vårens ridavgift är uppdelad på två fakturor men går att dela upp ytterligare vid behov om detta meddelas i förväg.  

Priser vt -21
Ridskola 
Under 15 år 265:-/lektion
Från 15 år 275:-/lektion
Terminsavgiften delas upp på två fakturor (kan delas upp ytterligare efter önskemål).

Ridskola privathäst: 185:-/lektion

Uterittsgrupp 8 tillfällen 3200:-  

Avbokning/ igenridning
Avbokning ska ske i WhatsApp-gruppen för din ridgrupp. För att du ska kunna byta lektion i lektionsbytesgruppen ska du avboka senast kl 12.00 samma dag som du skulle ha ridit, det är också viktigt för att vi ska kunna planera hästarnas arbete. Ibland får man förhinder med kort varsel och då blir vi såklart ändå väldigt tacksamma för att du meddelar. NYTT FRÅN OCH MED HÖSTTERMINEN 2020: Lektionsbyten via appen WhatsApp. Om du får förhinder att rida någon lektion så kan du byta din lektion i lektionsbytesgrupp på WhatsApp, det finns en lektionsbytesgrupp för barn och en för ungdom/vuxna. Vi provade detta system under vårterminen och då det fungerat väldigt bra så fortsätter vi med det som enda igenridningssystem. Du måste lägga ut din lediga tid i lektionsbytesgruppen innan du kan ta någon annans lediga tid.

Inställda lektioner
Väder och underlag är inte alltid på vår sida. Om vi skulle behöva ställa in en lektion kontaktar vi dig via WhatsApp, detta kan ske med kort varsel eftersom vädret kan svänga snabbt under dagen. Lektioner som ställs in av oss får självklart tas igen, det är respektive instruktör som meddelar när tillfället tas igen.
Köldgräns: köldfaktor -20 (se vindens kyleffekt)
Vindgräns: ca 17 m/s

Rutiner
Ryttarutrustning och kläder som använts i andra stall måste sprayas med Virkon innan du har kontakt med hästar eller utrustning, vi har Virkon att tillgå. Hjälm finns att låna!
  Du bör vara i stallet ca 30 innan din lektion börjar för att hinna med alla förberedelser som ska göras innan du ska rida. Om hästen inte används innan din lektion behöver du hämta den i hagen, alla under 18 ska bära hjälm i hagen (vi rekommenderar förstås att även de över 18 bär hjälm i hagen).
  När hästen görs iordning ska hovarna kratsas, hela hästen borstas och den ska sadlas och tränsas. Sadelgjordarna ska vara löst spända ända tills det är dags för uppsittning, viktigt att sadeln inte kan glida av men för hårt åtdragna sadelgjordar ger ledsna hästar. 
  Längden på stiglädren ska kollas redan när du gör iordning, be oss gärna visa hur man gör. När du har sett till att stiglädren är lika långa lägger du stigbyglarna i kors över sadeln igen. Om vi alla gör detta innan lektionen börjar får vi mer tid till ridning =) 

Särskilda regler pga Covid-19!
Endast den grupp som ska rida får vara vid sadelkammare och skötselplatser,  en person i taget i sadelkammaren. Om ingen ska rida din häst efter lektionen tar du av och lämnar utrustningen direkt utanför ridbanan och man lämnar sedan anläggningen så fort man tagit ut hästen i hagen. Om hästen ska gå lektionen efter så hämtas hästen på ridbanan av nästa elev. Innan nästa elev ska rida samt efter sista lektionen för dagen så behandlas tyglar och alla spännen/remmar på sadel och träns med Virkon som finns i en hink utanför sadelkammaren. Endast elever, hästägare och personal får vistas på anläggningen för att vi ska hålla nere antalet samlade personer. 

  • Tänk på att byta om hemma eller i bilen.
  • Stanna hemma vid minsta symptom.
  • Handsprit finns vid skötselplatserna.
  • Undvik att röra ansiktet.
  • Sista gruppen behandlar utrustningen med Virkon, detta görs även mellan lektioner.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Medföljande anhöriga får stanna i bilen eller ta en promenad under lektionen.
  • Max 1 person i sadelkammaren.
  • Lektionslistor skickas i WhatsApp.


Aktiviteter, teori mm
Information om aktiviteter, teorivecka mm läggs ut på hemsida och WhatsApp. På hemsidan hittar du även information om vad vi erbjuder förutom ridskola.

Person- och kontaktuppgifter
Första ridskoleveckan fyller du i ett formulär med dina kontaktuppgifter (har du lämnat in detta tidigare behöver du bara lämna in igen om något ska uppdateras). På hemsidan under fliken GDPR kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Uppsägning av plats
Vill du säga upp ditt ridabonnemang ska detta göras skriftligt senast sista veckan på terminen, annars behåller du din plats även nästa termin. Läs våra bokningsregler på hemsidan för mer information.

Informationskanaler
Vi använder mail och WhatsApp som främsta kommunikationskanaler till er elever så se till att uppge en aktuell mailadress och telefonnummer. I appen WhatsApp finns en chatgrupp för varje ridgrupp, i denna meddelar instruktören om det till exempel är teori eller något annat man behöver veta med kort varsel, eleverna i gruppen kan också diskutera samåkning eller annat som rör ridskolan och den specifika ridgruppen. I formuläret du fyller i första ridskoleveckan skriver du vilka telefonnummer som ska läggas till i WhatsApp-gruppen, det får gärna vara både vårdnadshavare och elev om eleven är under 18. Meddela även om du vill bli tillagd i lektionsbytesgruppen. Man behöver inte ha Facebook för att ha WhatsApp, det räcker att ladda hem appen.
Allmän information om ridskolan hittar du här på hemsidan under denna flik. När det finns en nyhet på hemsidan som kan vara nyttig att läsa brukar vi länka till denna via WhatsApp men kika gärna in på hemsidan då och då iallafall för att inte missa något. 
Vi har en elevgrupp på facebook som heter SG Islandshäst elevgrupp och du kan hitta den genom att söka på facebook eller via vår facebooksida SG Islandshäst. Här kan man till exempel dela roliga och nyttiga länkar mm.

Mail: sgislandshast@gmail.com 
Hemsida: sgislandshast.se 
Vi finns även på Facebook och Instagram som SG Islandshäst.

Vi och hästarna ser fram emot att träffa er alla och lovar att göra vad vi kan för att ge er en rolig och lärorik termin! 
Vi ses i vår!
Vänliga hälsningar,
Greta, Sara, Mariah och Lena

Läs hela inlägget »

Hej!
Vi på SG Islandshäst vill önska dig välkommen till en ny ridskoletermin på Silvergård. Här hittar du information angående rutiner, avbokning med mera. 
Höstterminen som består av 17 tillfällen börjar v 33 och slutar v 50. Helgdagar är det ridskola som vanligt förutom under höstlovet v 44 då det inte är någon ridskola. Under hösten är det teorilektion under ett av de ordinarie lektionstillfällena, denna brukar vi försöka ha när det är dåligt väder så var beredd på att du kan bli meddelad med kort varsel (detta meddelas via WhatsApp).

Betalning
Betalning sker genom faktura som skickas ut per mail, höstens ridavgift är uppdelad på två fakturor men går att dela upp ytterligare vid behov om detta meddelas i förväg.  

Avbokning/ igenridning
Avbokning ska ske via mail till sgislandshast@gmail.com senast kl 12.00 samma dag som du skulle ha ridit, detta är för att vi ska hinna planera för hästarnas arbete. NYTT FÖR HÖSTTERMINEN 2020: Lektionsbyten via appen WhatsApp. Om du får förhinder att rida någon lektion så kan du byta din lektion i lektionsbytesgrupp på WhatsApp, det finns en lektionsbytesgrupp för barn och en för ungdom/vuxna. Vi provade detta system under vårterminen och då det fungerat väldigt bra så fortsätter vi med det som enda igenridningssystem under hösten.

Inställda lektioner
Väder och underlag är inte alltid på vår sida. Om vi skulle behöva ställa in en lektion kontaktar vi dig via WhatsApp, detta kan ske med kort varsel eftersom vädret kan svänga snabbt under dagen. Lektioner som ställs in av oss får självklart tas igen, det är respektive instruktör som meddelar när tillfället tas igen.
Köldgräns: köldfaktor -20 (se vindens kyleffekt)
Vindgräns: ca 17 m/s

Rutiner
Du bör vara i stallet ca 30 innan din lektion börjar för att hinna med alla förberedelser som ska göras innan du ska rida. Om hästen inte används innan din lektion behöver du hämta den i hagen, alla under 18 ska bära hjälm i hagen (vi rekommenderar förstås att även de över 18 bär hjälm i hagen).
  När hästen görs iordning ska hovarna kratsas, hela hästen borstas och den ska sadlas och tränsas. Sadelgjordarna ska vara löst spända ända tills det är dags för uppsittning, viktigt att sadeln inte kan glida av men för hårt åtdragna sadelgjordar ger ledsna hästar. 
  Längden på stiglädren ska kollas redan när du gör iordning, be oss gärna visa hur man gör. När du har sett till att stiglädren är lika långa lägger du stigbyglarna i kors över sadeln igen. Om vi alla gör detta innan lektionen börjar får vi mer tid till ridning =) 
  Om ingen ska rida din häst efter lektionen tar du av utrustningen (borsta vid behov) och tar ut hästen i hagen, efter lektion brukar vi ställa hästarna på rad utanför skötselplatserna för att .
  Ryttarutrustning och kläder som använts i andra stall måste sprayas med Virkon innan du har kontakt med hästar eller utrustning, vi har Virkon att tillgå. Hjälm finns att låna!

Aktiviteter, teori mm
Information om aktiviteter, teorivecka mm läggs ut på hemsida och Facebook. På hemsidan hittar du även information om vad vi erbjuder förutom ridskola.

Person- och kontaktuppgifter
Första ridskoleveckan fyller du i ett formulär med dina kontaktuppgifter (har du lämnat in detta tidigare behöver du bara lämna in igen om något ska uppdateras). På hemsidan under fliken GDPR kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Uppsägning av plats
Vill du säga upp ditt ridabonnemang ska detta göras skriftligt senast sista veckan på terminen, annars behåller du din plats även nästa termin. Läs våra bokningsregler på hemsidan för mer information.

Informationskanaler
Vi använder mail och WhatsApp som främsta kommunikationskanaler till er elever så se till att uppge en aktuell mailadress och telefonnummer. I appen WhatsApp finns en chatgrupp för varje ridgrupp, i denna meddelar instruktören om det till exempel är teori eller något annat man behöver veta med kort varsel, eleverna i gruppen kan också diskutera samåkning eller annat som rör ridskolan och den specifika ridgruppen. I formuläret du fyller i första ridskoleveckan skriver du vilka telefonnummer som ska läggas till i WhatsApp-gruppen, det får gärna vara både vårdnadshavare och elev om eleven är under 18. Meddela även om du vill bli tillagd i lektionsbytesgruppen. Man behöver inte ha Facebook för att ha WhatsApp, det räcker att ladda hem appen.
Allmän information om ridskolan hittar du här på hemsidan under denna flik. När det finns en nyhet på hemsidan som kan vara nyttig att läsa brukar vi länka till denna via WhatsApp men kika gärna in på hemsidan då och då iallafall för att inte missa något. 
Vi har en elevgrupp på facebook som heter SG Islandshäst elevgrupp och du kan hitta den genom att söka på facebook eller via vår facebooksida SG Islandshäst. Här kan man till exempel dela roliga och nyttiga länkar mm.

Mail: sgislandshast@gmail.com 
Hemsida: sgislandshast.se 
Vi finns även på Facebook och Instagram som SG Islandshäst.

Vi och hästarna ser fram emot att träffa er alla och lovar att göra vad vi kan för att ge er en rolig och lärorik termin! 
Vi ses i höst!
Vänliga hälsningar,
Greta, Sara, Mariah och Lena

Läs hela inlägget »

Vårterminen är inne på sin sista vecka och vi hoppas du har trivts hos oss. Här kommer lite information om aktiviteter under sommaren och om höstens verksamhet.

Anmälan/uppsägning
Ridskola - Du som ridit i vanlig ridskolegrupp under våren behåller din plats till hösten om du inte valt att säga upp den. Uppsägning ska ske skriftligt senast sista ridskoleveckan (senast söndag 14/6). Önskar du byta grupp eller dag så vill vi veta det så snart som möjligt.
Uterittsgrupp - Till uterittsgrupp behöver ni anmäla på nytt även om ni gått under våren.
·     
Detta händer under sommaren: 
Under sommaren erbjuder vi ridturer, privatlektioner, läger och kurser. Sommarens läger och kurser är nu fullbokade men om intresse finns så kommer vi att ordna en ridkurs för vuxna helgen v 27, anmäl intresse till sgislandshast@gmail.com

Info om höstterminen
Ridskola - Höstterminen pågar från v 33 till v 50, det är ingen ridskola v 44. Totalt omfattar höstterminen 17 tillfällen, varav en teorilektion. Varje lektion är som tidigare totalt 60 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning.
Uterittsgrupp - Gruppen kommer att vara på lördagar ojämna veckor kl 11.00, vecka 35 till vecka 49 (8 ggr). Observera att dessa ridtillfällen är något längre än våra vanliga lektioner. Här behöver du kunna/våga prova galoppera.

Priser för höstens ridning hittar du här.

Nyheter i höst
Till hösten kommer vi inte erbjuda specifika igenridningstillfällen, vi kommer istället att fortsätta använda grupperna för lektionsbyten på WhatsApp då det har fungerat otroligt smidigt under våren. Det finns en WhatsApp-grupp för barn och en för ungdom/vuxen, där skriver du att du har avbokat din lektion och det är fritt fram för någon annan att ta den tiden, du kan sedan rida på någon annans avbokade tid.

Fakturering av höstens ridning
Höstens ridning kommer att faktureras till den mailadress du angivit i början av vårterminen, vill du ha faktura till annan mailadress ber vi dig meddela detta snarast. Vi skickar ut två fakturor för höstens ridning men det går att dela upp betalningen på fler fakturor om det önskas, meddela isåfall detta i förväg.

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill anmäla dig till någon av våra aktiviteter! Du når oss lättast via mail: sgislandshast@gmail.com

Tack för en härlig vår! 
Sara Sonidsson, Greta Axenbo Germer, Mariah Holgersson Edström & Lena Ljungkvist

Läs hela inlägget »
6/6
11.00

Elise S, Wilma W, Kajsa V, Clara J, Astrid O, Alva C. Instruktör Mariah.

12.15
Joanna S, Lena Li, Camilla L, Ingrid G, Susanne T, Maja G, Riitta H. Instruktör Mariah.



15/6
17.30

Wilma W, Emma N, Agnes A, Ingrid v E, Sofia O, My N. Instruktör Lena.

18.45
Fanny S, Kristina O, Ann-Charlotte S, Maja G, Alva C, Linnea J. Instruktör Lena.

20.00
Joanna S, Ellenore O, Fanny S, Lena R, Kristina O, Pia N. Instruktör Mariah.
 
Läs hela inlägget »